Links

Her finder du en række links med beskrivelser, som måske kan være relevante for dig.

www.bijniernet.nl
Hjemmesiden er den hollandske forenings tiltag, som med tiden bliver en vidensportal, hvor alle foreninger har mulighed for at bidrage. Her findes også en række meget anvendelige animationsfilm, som f.eks. beskriver Addisonkriser på en meget forståelig måde og derfor er brugbar for børn.
Kan oversættes til engelsk under "Other languages".

www.wapo.org
World Alliance of Pituitary Organizations (WAPO) er en international paraplyorganisation, der forbinder hypofyse- og Addisonforeninger verden over. WAPO er i skrivende stund stadig ved at komme i gang og har stiftende generalforsamling i Holland til sommer. Formålet med foreningen er at erfaringsudveksle landene imellem og skabe international awareness omkring hypofysesygdomme.

www.dukh.dk
DUKH står for Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet og er en nyttig hjemmeside, hvor man kan finde viden om lovgivningen på handicapområdet, finde svar på spørgsmål og få hjælp af konsulenter, hvis en sagsbehandling er gået i stå, hvis man er usikker på lovgivningen på et bestemt område m.m. Rådgivningen er gratis.

www.addisoncrisis.info
Engelsk, men meget brugbar hjemmeside om bl.a. Addisonkriser. En god side at kende, hvis man ikke producerer stresshormoner og er i en krisesituation. Siden henvender sig også meget til pårørende, som i en slem krisesituation fungerer som talsperson for den hypofysesyge.

www.min.medicin.dk
Her kan du søge på dine præparater. Du kan læse indlægssedlerne online og finde ud af, om der er noget af den medicin, du får, der ikke er god at kombinere med anden medicin via en søgefunktion på siden.

www.patientforeningen.dk
Denne hjemmeside arbejder for alle patienters rettigheder før, under og efter sygdom; bl.a. frit sygehusvalg, mere gennemsigtighed ifht. vores rettigheder som patient og optimering af det danske sundhedsvæsen.
Du kan blive medlem for 200 kr. årligt og derved støtte foreningens arbejde. Som medlemsfordele får du bl.a. rådgivning fra advokat i forbindelse med klagesager, hjælp fra en patientvejleder, billige helbredsforsikringer og rabat på forskellige wellness- og kroophold. Se fordelene under fanen ”Medlemsfordele”.

www.pebl.dk
Denne hjemmeside kan benyttes, hvis du har brug for erstatning, hvis du er kommet til skade i forbindelse med en behandling eller undersøgelse. Alle er berettigede til at søge om erstatning, hvis en behandling på sygehuset leder til fysiske/psykiske skader, varige mén, eller fysiske skader efter brug af medicin.
Under fanen ”Patienter” kan du finde svar på mange spørgsmål i den forbindelse; se under ”Spørgsmål og svar”.

www.patienthaandbogen.dk
Hjemmesiden er en del af www.sundhed.dk og er en side med søgefunktion på sygdomme. Her finder du alt om symptomer på og behandling af sygdomme vha. beskrivelser og illustrationer. Se ”Hormoner og stofskifte” i kolonnen til venstre for at læse om hypofysesygdommene.
Under fanen ”Sundhedsoplysning” kan du læse om ”Sociale ydelser” herunder bl.a. din ret til befordringsgodtgørelse til sygehuset, om beskæftigelse, ydelser, sygedagpenge mm. Du kan også vælge ”Sociale rettigheder”, hvor du kan læse om dine muligheder for at indgive sundhedsklager mm.

www.patientsikkerhed.dk
Dansk Selskab for Patientsikkerhed arbejder for at forbedre patientsikkerheden. for 300 kr. årligt kan du blive medlem og støtte arbejdet i at øge danske patienters sikkerhed i mødet med sundhedsvæsenet.

www.sundhed.dk
Her kan du logge in med dit nem-id og se din egen profil. Du får overblik over hvilke oplysninger, der er registreret omkring dig, og du kan følge med i eks. sygehusets kronologiske notater om din behandling. Du kan også se blodprøvesvar fra dit lægehus samt medicin ordineret fra egen læge.